Kadın Akademisi İlk Dersini Yaptı
9.4.2021

Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın destekleri ile kadının eğitilmesine ve geliştirilmesine yönelik sosyal sorumluluk projesi olan Kadın Akademisi’nin açılışını 8 Mart günü gerçekleştirdi.

8 Mart’a Damgasını Vuran Eğitim Projesi

Toplumun temeli aile ve onu bir arada tutan harç olan değerlerimizi sadece üniversite öğrencilerine değil, toplumun her kesimindeki bireylere ulaştırma gayesiyle planlanan Kadın Akademisi, kadın, aile ve güçlü toplum üçlüsünün farkındalığı ile oluşturulmuş eğitim programını, tüm kadınlara ulaştırmayı hedeflemektedir. Katılımcılara, kadının ve ailenin tarihsel süreçteki yerini ve Türk-İslam geleneğindeki  değerini aktararak; aile, aile ekonomisi, iş hayatı ve çocuk yetiştirme sürecinde ihtiyaç duyacakları akademik, günlük ve teknik bilgiler verilip güçlü kadın, mutlu aile ile güçlü topluma ulaşma sürecinin interaktif bir zeminde sunulacağı Kadın Akademisi 8 Mart 2021’de yurtiçi ve yurt dışı kursiyerlerin katılımıyla çevrimiçi ilk dersini gerçekleştirdi. 24 Şubat-3 Mart 2021 tarihleri arasında ön başvuru ile katılımcılarını belirleyen Kadın Akademisi’ne ilgili tarihlerde toplam 150 başvuru yapılmıştır.

Kadın Akademisi’nin İlk Dersi

Merkez Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Emine Şener’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen Kadın Akademisi’nin açılış programında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün anlamı ile kadınların toplumdaki yeri ve önemini ilişkin katılımcılara bilgi verirken, Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nur Çetin katılımcıları, merkezin çalışmaları ile Kadın Akademisi’nin amacı ve katılımcıların profillerine ilişkin bilgilendirmiştir. Prof. Dr. Nur Çetin “Nasıl ki asırlar önce dünyanın ilk kadın teşkilatı olan Bacıyan-ı Rum bu topaklarda kuruldu ve tüm Anadolu’ya yayıldıysa, biz de kadının eğitilmesine ve geliştirilmesine yönelik sosyal sorumluluk projemiz olan Kadın Akademisini Kırşehir’de başlatıyoruz ve inşallah devam edeceğiz, güçleneceğiz ve yaygınlaşacağız” dedi.

Kadın Akademisinin ilk dersi ise Prof. Dr. Nur Çetin tarafından “Tarihsel Süreçte Kadın ve Aile”, Prof. Ayfer Şahin tarafından “Türk Toplumunda Kadın” konularının anlatılması ile tamamlanmıştır.

Üniversite-toplum etkileşiminin yoğun olarak yaşanması planlanan süreç sonunda katılımcılara, mezuniyet töreni yapılarak  üniversitemiz onaylı katılım belgesi verilecektir.