ÜNİVERSİTEMİZDE KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE İL EYLEM PLANI HAZIRLIK ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ
19.11.2021

Kırşehir Valiliği koordinasyonunda Kırşehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezimizin işbirliğinde 2022-2025 Yılı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Hazırlık Çalıştayı düzenlendi. 17 Kasım 2021 tarihinde Üniversitemiz Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda düzenlenen Çalıştay çalışmalarına Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Sadık Gülecen, Kırşehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Kömürcüoğlu, diğer protokol üyeleri ve ilgili kurum personeli katıldı.

Merkez Müdürümüz ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin yaptığı konuşmada Merkezimizin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Eylül 2021’de yayımlanan ‘’Kadın ve Aile’’ kitabını katılımcılara tanıtan Prof. Dr. Çetin, 2021-2022 eğitim öğretim yılı Güz döneminden itibaren Kadın ve Aile dersinin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde dört bölümde seçmeli ders olarak eğitim programlarına eklediklerini ve öğrencilere vermeye başladıklarını belirtti. Bu ay itibariyle de II. Kadın Akademisi eğitimlerine başladıklarını vurgulayan Prof. Dr. Çetin, 25 Kasım 2021 tarihinde ve Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezimizin TÜRKKAB işbirliği ile hazırlanan Uluslararası ‘’Tarihte İz Bırakan Kadınlarımız’’ sempozyumunu düzenleyeceklerinin altını çizdi.

Prof. Dr. Çetin, merkez faaliyetlerini tanıtmanın yanı sıra çalıştayda, “Türk-İslam Kültüründe Kadın” adlı sunum yaptı. Türk-İslam kültüründe kadına verilen değeri tarihsel perspektiften ele alarak, Bacıyan-ı Rum Teşkilatının ’’işine, aşına, eşine sahip ol’’ sloganının bugünde de güncelliğini koruduğunu ve ailenin önemini vurguladı.