''KADIN VE AİLE'' KİTABIMIZ YÖK BAŞKANI SAYIN PROF. DR. EROL ÖZVAR TARAFINDAN TAKDİRLE KARŞILANDI
19.11.2021

YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. Erol Özvar, 15 Kasım 2021 tarihinde gerçekleşen Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem Toplantısı için Üniversitemizi ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından hazırlanan “Kadın ve Aile” kitabımızı Merkez Müdürümüz Sayın Prof. Dr. Nur Çetin, YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’a takdim ettiler. Merkez Müdürü Prof. Dr. Nur Çetin, dünya tarihinde ilk kadın teşkilatı olan Bacıyan-ı Rum örgütünün kurucusu, aynı zamanda Ahi Evran Veli’nin eşi olan Fatma Bacı’nın adını taşıyan merkezin, bu görüş ve öğretiyi yaşatmaya çalıştığını, güçlü akademik kadrosuyla kadın ve aileyi milli ve manevi değerlerimiz çerçevesinde, sağlam ve sağlıklı toplumun gelişmesine katkıda bulunma amacıyla bu eseri kaleme aldıklarını ifade etmiştir.

YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. Erol Özvar, mevcut şartlarda toplumda kadının güçlendirilmesi meselesinin güncel olduğunu, bu bağlamda tarihi birikimimizi ve kültürel mirasımızı iyi değerlendirmemiz gerektiğini, eski çağlardan bugüne kadar Anadolu Türk kadınının güçlü ve erkek ile her zaman yan yana olduğunu vurguladı. Anadolu merkezinde, kültürel birikimimize ve bilinçli gençlerimizin yetiştirilmesine katkıda bulunacak bu tür güzel çalışmalardan dolayı Merkez Müdürümüz Prof. Dr. Nur Çetin’i tebrik eden YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. Erol Özvar, ayrıca Üniversitemizin Rektörü Sayın Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya, toplumun vazgeçilmez bileşeni olan aile ve onun kilit unsuru olan kadının güçlendirilmesi ile ilgili yapılan çalışmalara destek verdiklerinden dolayı teşekkürlerini ifade ettiler.