Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ilimizdeki kadın kuruluşlarının işbirliği ile “Kırşehir’de Kadının Güçlendirilmesi Çalıştayı” düzenlendi. 7 Mart 2018 tarihinde Neşet Ertaş Kültür Merkezinde gerçekleşen çalıştaya onur kurulu olarak Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya katıldı. Çalıştayın moderatörlüğünü Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd.Doç.Dr. Selma Boyacı yaparken,  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Emine Şener “TEPAV Karşılaştırmalarla 81 İl İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Karnesi 2018” konulu sunumunu, Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Arzu Kan “Kırsalda Kadın ve Yoksulluk” konulu sunumunu, Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Dilek Keleş “Sivil Toplum Örgütlerinde Kadın Olmak” konulu sunumunu, Fen Edebiyat Fakültesi öğretim elemanları Arş. Gör. Günseli Ayça Yıldırım ile Arş. Gör. Gülçin Cebecioğlu “Akademide Kadın İstihdamı, Sorunları ve Baş Etme Yöntemleri” konulu sunumunu, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü (ŞÖNİM) Nilüfer Kılıç “Kırşehir’de Kadına Şiddet Profili” konulu sunumunu, Kırşehir Baro Başkanı Av. Mehtap Karaburçak da “Kadının Hukuki Hakları” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Öğleden sonra 3 farklı alanda çalışma masalarının oluşturulduğu çalıştay, 1 günlük çalışmanın ardından sona erdi.